Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Meniu

ARED este o entitate nonprofit care are caracter apolitic, filantropic si caritabil. Este infiintata in anul 2001 in baza ordonantei nr.26/2000, ca urmare a initiativei unui grup de cetateni din Municipiul Targoviste si judetul Dambovita, cadre didactice, medicii, psihologi care au lucrat ca voluntari pentru un scop umanitar, timp de un an. Din anul 2002 ARED a obtinut finantare prin proiecte.

 

Misiunea ARED este aceea de a ajuta copiii din familiile defavorizate social si economic, creandu-le conditii pentru existenta si educatia corespunzatoare in cadrul familiei, de a ajuta tinerii pentru pregatirea lor privind viata de familie. ARED formeaza specialisti in domeniul educatiei ca activitate independenta si continua in institutii de Invatamant, in centre comunitare, in centre de zi.

 

Valori promovate: ARED promoveaza ideea ca familia constituie o valoare care trebuie pastrata si spijinita in vederea mentinerii unui echilibru social cat mai stabil si pentru a preintampina aparitia in randul tinerilor a fenomenului de delicventa, criminalitate si dependenta de droguri.

 

Obiectivele generale urmarite de ARED prin proiectele derulate sunt sustinerea familiilor defavorizate, informarea si educarea parintilor sau a persoanelor care se ocupa de cresterea copiilor cu privire la nevoile de dezvoltare ale copiilor, prevenirea abandonului scolar si familial, a neglijentei, eliminarea institutionalizarii copilului, promovarea drepturilor copilului in familie si comunitate, formarea tinerilor ca viitori parinti.

Share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
  SUS